Simple vásárlói tájékoztató


hirdetés

hirdetés
Nudizmus

itt vagy: Eropolis > Biszex negyed > Forum

hirdetés
Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Nudizmus
"Kijelentem, hogy mindaz, ami a blogomban/fórumomban részemről megjelenik, az teljes mértékben a magánvéleményemet tükrözi és semmilyen tekintetben nem köthető az Eropolisban betöltött bírói státuszomhoz."
Hozzászólnál? Gyere és regisztrálj!
ember1#922016-11-05 04:18:31
Sziasztok! 34 éve vagyok naturista, elmondhatom, hogy sem az erotikáról, sem a szexről nem szól.Annál inkább a kellemes napozásról, fürdőzésről, az ismerősökkel való kellemes beszélgetésről.Egy megjegyzés: A naturisták (nudisták) is az arcukról ismerik meg egymást. Még egy dolog, hogy nem lesz foltos a bőröm, és egészségügyi szempontból is előnyös. A vizes fürdőruhától fwelfázást, hólyaghurutot, stb. lehet beszerezni, ami senkinek nem hiányzik. Afördőruci cseréhez, meg legalább 5-6, vagy még több darab is kell egy alkalomra, mert nem szárad meg, és a vizeset újra felvenni macerás.  :D 
peti38#912016-11-01 19:30:30
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/e/USRf_ea394a6/d72df5.jpg
Válasz a(z) 90. üzenetre:
Kedves Pandora, az elmúlt 20  levélváltás óta most először értünk egyet.:) Minden kezdet nehéz.
Igazából valami hasonló élményem volt már nekem is, csak nem egy meztelen strandoláson vettem részt hanem Az egyik barátommal és két barátnőmmel lementünk balcsira nyaralni és hajnalba egy kihalt kis partszakaszon spontán levetköztünk és egy meztelen hajnali fürdőzést tartottunk ami szenzációs volt. Azt hozzá kell tennem hogy a lányok szimplán barátok voltak nekünk de levették ök is a gátlásukat és benne voltak a meztelen strandolásba és tényleg nagyon kellemes, izgató és jó volt. Bár akkor sem a meztelenség praktikus, megmagyarázhatalan jó hatása miatt dobtuk le a ruhát. De az igaz, hogy ténleg jó volt és eggyáltalán nem voltam szégyenlős és van egy hülye sztereotipia, mégpedig az hogy attól fél mindenki aki kezdő, hogy feláll majd a farka.Ez nagyon nincs így. Olyankor talán még jobban összemegy mert az agyad védekezik és nem engedi, hogy merevedésed legyen.

[ugrás az előzményre]
pandora#902016-11-01 19:01:20
Válasz a(z) 89. üzenetre:

Na igen. A kényszerességgel épp Délegyházára utaltam. Imádom a nudizmust, a kötetlen strandolást, napfényt, fürdést... de azt a fajta paranoiát, zártságot, kényszerességet, ami ott van... na azt nem igazán. :( Nekem kellemetlen érzés meztelenül sorbanállni a büfében, aztán pucér fenékkel, egy törölközőt magam alá terítve kajálni. És nem azért mert szégyenlős volnék, hanem azért mert nem vagyok vadember, és szerintem közönséges. :D

Áááá...ha egyszer jó magyar módra nem a ló egyik vagy másik oldalán lennénk, hanem a közepén. :)

[ugrás az előzményre]
peti38#892016-11-01 18:55:01
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/e/USRf_ea394a6/7fdf02.jpg
Válasz a(z) 88. üzenetre:
Teljesen igazad van és maga a nudizmus intézményét nem akartam ledegradálni, csak rengeteg olyan ember van aki kezdő mint én is ezen a téren és a meztelenkedésről egy dolog jut  hirtelen először az ember eszébe ami érthető, Aki megmarad annál hogy a nudizmus egy kukkolós jó móka azok nagyon hamar lemorzsolódnak és kirekesztik maguk közül, aki viszont meglátják ebbe a lényeget azok megtalálják a helyüket.
A legelején szerintem mindenkibe van egy kis kiváncsiság és nem azért mennek ilyen helyre hogy a fürdőruha ne tapadjon ránk. :) De egyébként teljesen igazad van. Egyébként olvastam egy cikket a délegyházi nudista strandról és ott benne volt hogy közel sem annyira szép a látvány. Tele van 60-70 plusszos  mamákkal és papákkal akik tényleg a lényegért dobták le a textilt, Mert igy érzik jól magukat szabadon. Azért én csak körbenéznék a maradék 10%- strandoló társaimon az első egy két alkalommal de biztos hamar megszoknám a látványt és már késöbb nem is lesz érdekes. Azárt én sem szívesen mennék lángosért logó farokkal:) 

[ugrás az előzményre]
pandora#882016-11-01 18:29:49
Válasz a(z) 87. üzenetre:

A buszon történt eset vicces, aranyos. :)

Viszont a nudizmussal kapcsolatban annyit hozzáfűznék, hogy a nudizmus nem egyenlő szex, sőt, még erotika sem. :) Aki azért megy oda hogy meztelen nőket bámuljon, azt hamar ki fogják utálni. Mert nem erről szól. Nem magamutogatásról és nem leselkedésről, hanem a természetességről.

Amikor először voltam, én is azt hittem, hogy majd csupa klassz pasit fogok nézegetni. :) Aztán láttam egy csomó lógó zacsijú pocakos öregembert. :D 90%-ban olyanok vannak egy nudista strandon, akit nem szeretnél szexuális vonatkozásában megbámulni. :) Nem is erről szól, ezért a kukkolók kikopnak. 

Nincs annál jobb, mint szabadon süttetni magad a napon, úgy bemenni a vízbe hogy nem tapad rád a fürdőruha. Ennyi és nem több.

Az elvakult és kényszeres nudizmus engem például idegesít, amikor kötelező meztelenül lenni akkor is amikor a büfébe mennél kaját venni, leülsz a padra, vagy tollasozol. Az igaz szabadság az éppen a választás szabadsága lenne...és éppen a bámulók miatt lettek a nudisták ilyen kényszeresek. :(

[ugrás az előzményre]
peti38#872016-11-01 18:05:04
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/e/USRf_ea394a6/75894a.jpg
A fórumban minden témához hozzászólok, ami engem érdekel és a nudizmus is bele tartozik abba a körbe ami engem foglalkoztat.
A nudizmus valóban egy életforma és megvannak a maga íratlan szabályai. Ez valóban nem a szexről szól és a féktelen orgiákról. De legyünk őszinték, -mindannyian akik ma naturistának nevezi magát a kezdetekben maguk is azért kezdtek a nudizmus hívei lenni mert ezáltal sok meztelen férfit illetve hölgyet láthatott egy csokorba ami valóban nagyon izgalmas és ahogy az idő haladt egyre inkább megszokta a látványt és egy teljesen más céllal vetkőznek le.
Én még sajnos nem voltam nudista strandon, sem egy hasonló környezetben de komolyan mondom hogy kipróbálnám és most vegyék elő a követ a naturísták amivel megdobnának a következő mondatomért, de én igenis azért mennék el egy ilyen naturista kikapcsolódásra mert imádom a meztelen női testet nézni és azt is szeretem ha engem  pásztáz egy női tekintet, pedig régebben elég szégyenlős voltam.
Egy történetem lenne ahoz, hogy elmeséljem hogyan és miként jöttem rá hogy nem kell szégyelleni a meztelenséget és hogy rendesen fel tud izgatni az ha egy nó megnéz téged úgy és ott.
Kb 15 ével ezelött történt hogy egy meleg nyári késő estén az egyik buszon utaztam haza felé az edzés után. Mindössze egy trikó illetve egy sort volt rajtam. Fárasztó napom volt és akarva,akaratlanul elnyomott az álom. A gond ekkor kezdődött, mivel az igen rövid sortomnak és a fészkelődésemnek köszönhetően a farkam kibujt a nadrágomból ami nem is lett volna gond de a buszon pont velem szemben kb2-3 méterre ott ült egy nő aki rendesen végig mérte a faszomat. A buszon senki nem volt rajtunk kivül és igazából nem tudom mióta figyelt de amikor felkeltem és kinyitottam a szememet rögtön észrevettem hogy nincs minden a helyén és utána ránéztem a velem szemben ülő csajra aki nem jött zavarba, el sem fordult csak bámult ami leírhatatlan jó érzés volt. Éreztem és láttam is hogy a nő csak néz és tetszik neki a farkam. Ezután nem jöttem én sem zavarba és izgatott a nő tekintete. Miután a csodálkozásból és -e páratlan érzésből felocsudtam szép finoman megfogtam a farkam és a lehető leglassabban , szépen elraktam.és megigazítottam. 
A nő ezután felállt és a leszállás elött még odaszólt,hogy -neheragudj hogy megnéztelek de ritkán történik a szemem elött ilyen baleset. Meg amugy is szép farkad van. Majd gyorsan leszált elpirulva a lány.
Azóta eggyáltalán nem vagyok szégyenlős mert elég egy ilyen pozitiv vélemény a farkadról és egy ilyen fantasztikus izgató élmény és más hogy látja az ember a világot.
nikiiiiblond#862016-10-05 15:52:28
Szia
zsolsz923#852016-10-03 17:59:37
Lupán szoktam nudizni imádom nagyon tetszik hogy  ott a meleg részen néha szex,, kukkolni is szoktam,,
bpboy18#842016-09-30 18:19:45
A(z) #84 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
krikli#832016-09-11 05:25:30
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/2/USRf_20ca962/4565f6.jpg
Tegnap egész délután meztelenül dolgoztam a kertben, nagyon klassz volt. A szomszédban egy fürdőruhás nő nyírta a füvet (mert persze picit átkukucskáltam), én meg (a nem szomszédos oldalon) a kerítést javítottam. Amikor végeztem kiültem napozni. Végig azon járt az eszem,h remélem néha azért átnéz... :-)
viceroy#822016-09-09 13:24:02
Válasz a(z) 80. üzenetre: Szia.
Esetleg jövöre visszatérhetünk rá, mármint a nyugodt helyen valo napozáshoz.

[ugrás az előzményre]
krikli#812016-09-09 05:03:42
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/2/USRf_20ca962/6b0af2.jpg
Imádok meztelenül napozni, minden lehetőséget kihasználok, ha kisüt a nap már vetkőzöm is le, nagyon jó érzés. De bevallom még soha nem voltam így mások előtt. Az udvarunk teljesen zárt, így nem lát be senki, illetve persze ha akarnak a szomszédok át tudnak nézni, és ez is egy izgató jó érzés. Amikor a napozás közben (is) a szexen jár az eszem, és feláll a farkam, mindig bennem van a kisördög,h ha vki pont most nézne át vajon mit tenne... :-) 
bikopi#802016-09-04 08:17:10
Sziasztok ! 
Pesten vagy környékén keresek kisebb ingyenes NUDI helyet, esetleg vízparton vagy máshol , intim résszel.
Csepel, vagy más közeli hely érdekelne ! 
humbak#792016-07-04 20:59:11
A(z) #79 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
orlan#782016-07-04 10:49:12
Sziasztok! Nem olvastam végig az egész topicot, lehet hogy volt róla már szó...Délegyházára lehetne szervezni kis ismerkedős, fürcsizős napot......
guli#772016-07-03 14:54:33
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy Baján van-e nudista strand?
Előre is köszönöm!! 
fincsy#762016-07-02 11:53:34
Sziasztok! A nudizmus a lételemem része csak ajánlani tudom 
amitcsakakartok#752016-07-01 08:18:14
Sziaszgok!Egy olyan segítséget kérnék,hol lehet győrben nudizni?Hova járnak most az emberek?Amiket edíg tudtam onnan eléggé szétszéledtek!Ja,s persze ahova normális emberek járnak!Előre is köszönöm az ötleteket-segítségeket!
akosmasszazs#742016-06-14 08:32:06
A(z) #74 hozzászólást a moderátor vagy maga a hozzászóló törölte.
nimble#732016-02-29 14:43:19
Válasz a(z) 65. üzenetre:
Hát tekintsd kihívásnak. :D

[ugrás az előzményre]
seat6#722016-02-28 19:23:34
 :o 
soktuegymakk#712016-02-27 06:53:20
Válasz a(z) 61. üzenetre:
Tökéletesen Igazad van!
Talán annyival kiegészíteném, hogy aki egy nudista strandon, egy naturista közösségben nem tud úgy ismerkedni, úgy viselkedni, hogy rövid úton ne pofozzák meg, azzal a (?)Ffi(?)-vel egyéb helyzetben sem szabad ismerkedni!!

[ugrás az előzményre]
egyfiu84#702016-02-26 19:58:26
Válasz a(z) 66. üzenetre:
Akkor gyáva vagyok... Most már ezt is tudom.

[ugrás az előzményre]
zsoca88#692016-02-22 11:24:38
Nem tutsz ojat a ki kamera elött is beszélgetne meszelen csak dumcsi.Ja És nöt.
fincsy#682016-02-22 09:46:49
!kep:https://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/e/USRf_ec3d2b1/2719b2.jpg
Na Végre! Kezd kisütni a napocska!!
lockup79#672016-02-21 13:25:24
Sziasztok! Budapesti nudistákhoz csatlakoznék.
pandora#662016-02-18 23:37:53
Válasz a(z) 65. üzenetre:

Igen, az gyávaság. :D

[ugrás az előzményre]
egyfiu84#652016-02-18 21:54:27
Válasz a(z) 61. üzenetre:
Az gyávaság ha attól tartva nem megyek ilyen helyre hogy álló farokkal közlekednék végig? :D

[ugrás az előzményre]
ember1#642016-02-17 18:07:27
Sziasztok!
Ha megengeditek, pár szót hozzáfűznék. A naturizmus nem a meztelenségról szól, hanem egy természtes életforma, amelynek egyik megnyilvánulási formája a megfelelő helyen és időben való meztelenség. A naturisták nem bámulják egymást a szex miatt, ha beszélgetnek, egymás arcába néznek. Persze futólag megtekinti (hazudik, aki nem) a másikat, de nem feltűnően. Az már csak apróság, hogy naturista rendezvényen még nem léptem cigarettacsikkre, nem látok szétdobált szemetet, stb. Életforma!!!!!
machunter94#632015-11-23 20:26:29
Sziasztok!
Nem rég regisztráltam ide, de úgy érzem megtaláltam a helyem :D ha lesz valami ebből a nudis ismerkedésből, értesítsetek, mert én benne lennék. Ha szervezésben kell segítség azt is vállalom szívesen :)
sexi333#622015-11-06 16:20:45
imádom a mindenem!!!amikor a napfény és avíz játszik rajtad mindenhol...érzed és élvezed!!!
nimble#612015-11-03 15:28:36
Élveztem ezt a filozófiai vitát :D! Magánvélemény: én szeretek meztelen lenni, meztelenül fürdeni, a napot élvezni és lehetőleg természetesen élni. Hogy ez milyen kategóriába tartozik nem tudom, de nem is érdekel. Az hogy néhányan visszaélnek a meztelenség adta körülményekkel, az az illetők értelmi szintjére vezethető vissza (alias beteg agyára :D) és nem a két szó közti különbségre.Tapasztalatom az, hogy a normális nudisták sokkal jobban vigyáznak a környezetükre, a higiéniára és nem verik a farkukat a szaunában sem idegen nőket bámulva. Sőt mi több figyelnek a többiek intim szférájának tiszteletben tartására is. Aki nem próbálta, annak ajánlom: menjen el egy nudista kempingbe és próbálja ki milyen érzés. Az pedig hogy megnézed a másik testét, teljesen természetes, hisz ruhában is megnézed, nem? És ruhában sem fogod az illetlenség határán túl bámulni, mert rossz néven veheti. Uff.
pandora#602015-11-03 01:08:33
Válasz a(z) 59. üzenetre:

Novemberben?! :D

[ugrás az előzményre]
kissandor#592015-11-02 16:39:57
sziasztok!
én nagy maci vagyok és társakat keresek baranya megyéböl nudizáshoz ! mö-férfi- pár...ha van kedvetek én csatlakoznék hozzátok ,na és ti hova jártok? én a drávára .
szia, sanyi.
greta75#582015-10-30 20:16:58
Olyan aranyosak és szórakoztatóak vagytok,egynémely fejtegetébe leröhögtem a tabletet a hasamról..:-) 
Nem mindegy,mi a definíció..?
Leszórni a göncöt,vagy lehajtogatni(kinek hogy),leheveredni Isten áldott napfénye alá,
szétvetni neki a lábunkat,a legnagyobb felületen érinteni hagyni magunkat..hogy épp egy elrejtőző kerti paradicsomban,szomszéd szemek ellen spanyolfallal védve,
vagy kimenni a naturisták boldog mosolya közé..oly mindegy.
Élvezni,hogy süt ránk,és mindenhol ér..
Hogy ki és mit gondol körülöttünk,az sokadrangú.
fincsy#572015-10-30 09:33:51
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/e/USRf_ec3d2b1/2ead65.jpg
a kép csak is illusztrácó 
fincsy#562015-10-30 09:29:56
Édeseim a félreértések elkerülése miatt engedjétek meg nekem -a nudizmus egy tiszta életérzést kifejező szabad életforma, ami magában rejt az egymásba botlás lehetőségét. Ettől -is-baromi jó.És persze nem biztos, hogy mindenkinek.
laszlo112#552015-10-30 00:59:37
Szia. :) 
Volna kedved ismerkedni? :) 
bipolarboy95#542015-10-29 16:37:59
Győrben van nudista hely?
nica#532015-09-06 14:50:16
Válasz a(z) 50. üzenetre:
Itt vagyok én folyamatosan:) 

[ugrás az előzményre]
stallion86#522015-09-05 00:35:56
Mórahalomra szokott járni valaki. Szívesen ismerkednénk, barátkoznánk. 
adri11#512015-09-03 19:43:46
légyszi valaki szoljon shinanak,hogy nem hu hanem com köszi
barandalinos#502015-08-31 00:15:11
Kár, hogy nica -kát nem látom itt, pedig nagyon kedvelem!
barandalinos#492015-08-31 00:03:02
De ezen az oldalon a szexért vagyok fent. A párommal együtt. Szeretem és szeretném látni mikor nejemet elviszik az HEBRIDÁK-ig, amibe én is segítkezhetek
barandalinos#482015-08-30 23:46:01
Ne vegyétek zokon, de azért a nudizmust, ami csak a meztelenséggel azonosítható, és néhány klub, akik a naturizmussal  kapcsolatos, bizonyos elvárásokat is vártak  el a tagjaiktól, pl. családias szexmentes meztelenkedés  nem kéne összekeverni.
pandora#472015-08-29 19:40:09
Válasz a(z) 46. üzenetre:

Igen, az a fő profilja. :)

Ettől függetlenül most kicsit vele értek egyet. Ne vegyétek bántásnak, de ha valaki nem lát bele szexet az ilyen típusú meztelenkedésbe, akkor tök mindegy neki, hogy férfiak, párok, vagy nők jelentkeznek társaságul...hiszen úgysem a nemi szervei az érdekesek hanem a természet szépsége. ;)

[ugrás az előzményre]
naturistapar2#462015-08-29 16:46:02
Válasz a(z) 42. üzenetre:
Te tényleg azért vagy itt, hogy belegyalogolj mindenkibe?
Gratulálok és sok sikert kívánok...

[ugrás az előzményre]
taipan69#452015-08-29 13:31:24
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/5/USRf_519cf95/0df724.jpg
 <3 
klaunandi#442015-08-29 07:46:20
mi kinézünk ma az Oázisba.   Reméljük jó lesz:)
fincsy#432015-08-29 07:42:03
!kep:http://www.eropolis.hu/imgs/USERGALL/e/USRf_ec3d2b1/2719b2.jpg
Napfény!!!! Most amig ennyire jó
rightnow#422015-08-28 15:16:51
Válasz a(z) 39. üzenetre:

Erről külön, mert önmagában megérdemel egy külön hozzászólást: a "naturista" a te definíciód szerint egyedülálló férfi nyilván nem lehet - az csak nemkívánatos és elhatárolódásra ítélt nudista lehet.

Mindezt nyomatékosan, csupa nagybetűvel szedve a lapotokon is kihangsúlyozzátok ("NEM SZÓLÓ FÉRFIAKAT!!!").

Rosszhiszeműnek tartasz, ha ismét azt mondom, hogy ez az egész sztori, amit hithű "naturistaként" előadtok, nem más, mint negédes képmutatás? 
És rosszhiszeműnek tartasz, ha én a lapotokon is látott riadt elhatárolódást a szóló férfiaktól - és azok tolakodónak érzett meztelenségétől - akként értelmezem, hogy ti bizony talán még a szó "nemes" értelmében vett nudisták sem vagytok, mert ebből az elhatárolódásból ordít, hogy a célotok bizony a másik meztelenségének stírölése, és ha ebből - most történetesen egy nő meztelenségéből - a párotok férfitagja látványként nem kap kielégítő dózisban, akkor számotokra az egész történet igazából tök érdektelen?
(Persze, meztelen lányok jöhetnek egyedül is - viva naturismo! :-D )

És ne érts félre, meztelenkedő találkozásokat összehozni tök kellemes dolog, és abszolút normális vágy, sőt, abban sem találhat senki semmiféle negatívumot, hogy párként mindketten szeretnétek egy-egy ellenkező nemű idegen meztelenségében gyönyörködni (bár, ha ez a nőnek nem jut ki, az nem probléma ugye, lásd fentebb... :-) ) - nekem csak azzal van bajom, hogy mindehhez a teljesen elfogadható és szerethető koncepcióhoz miért konstruáltok rizsamázat hipokrita mellébeszélésből...

[ugrás az előzményre]
rightnow#412015-08-28 15:02:16
Válasz a(z) 39. üzenetre:

Azt hiszem, értem. Ezek szerint a nudista és a naturista nem két egymástól függetlenül előzetesen létező, jól definiálható és szabadon választható irányvonal, hanem utólag derül ki valakiről, hogy nudista vagy naturista - mégpedig azon a módon, hogy ha valaki szemetel, letördeli a faágakat, és eleve is vasbeton volt a jele az óvodában, továbbá nem érdekli a teste és az egészsége, így víz közelébe is csakis azért kerül, hogy ott élőben kukkolhasson és mutogathasson nemiszerveket, az a nudista - a széplelkű, természetszerető, napolajjal a természetet is csak annak az ipari előállítása erejéig gyilkoló, de a tó vizébe semmiképpen sem belemosó ember pedig a naturista.

Mondom, értem én, mégsem tudom elhessenteni azt a bennem fel-feltámadó érzetet, hogy mindez bullshit rizsabizsa. :-)
Merthogy azt gondolom, hogy a naturista definíciójában fő azonosító komponensként említett természetszeretet és egészségtudatosság minden normális intellektusú (vagy akár annak hiányában csak kellő módon nevelt) modern embernek sajátja - ha pedig ezt, mint nem exkluzív jellemzőt kivesszük a leírásodból, akkor ott semmi egyéb nem marad, mint hogy ezen felül a naturistát egyetlen dolog jellemzi, ami a nem-naturistát nem: hogy olyan élethelyzetekben is szívesen van meztelenül, ahol mások nem. 

Ha pedig valójában ez az egyetlen lényegi különbség, ami egy hétköznapi embertől megkülönbözteti - ti. a meztelen állapot (angolul: nude, nudity; latinul meg: nudus, nuditas) - akkor bizony nekem az az érzésem, hogy az önmagát a minden egyéb hasonlótól feltűnő körülményességgel elhatárolni kívánó, önmagát naturistaként jellemző ember e téren való megnevezése nem egyéb, mint az, hogy: *nudista*.

Tehát a nudista nem az általad nem vonzónak, esetleg kellemetlennek ítélt (ennek jogosságát a részedről egyetlen pillanatig sem vitatom) tulajdonságú, meztelenséghez vonzódó embernek a címkéje, mert ezeknek a szóbanforgó tulajdonságú embereknek már van kitalált kategóriája. A meztelenséghez önmaga mutogatása miatt vonzódót hívjuk exhibicionistának, a csupán a meztelenség megbámulásáért nudistrandokra járót pedig voyeurnek. Aki pedig műanyagflakonokat hagy maga után a tóparton, meg ott letördeli az ágakat, az nemes egyszerűséggel csak suttyóparasztként ismeretes. :-)

Végül, természetesen meggyőzhető vagyok, hogy ti mégis naturisták vagytok és nem "pusztán" nudisták - persze csak akkor, ha arra a tópartra ti nem autóval, motorral, kerékpárral, busszal vagy vonattal mentek ki, hanem "natúr" gyalog, ott a fövenyen nem a textil- vagy vegyipar által előállított plédeken, törölközőkön vagy "polifoam"-okon napozgattok, hanem a magatok által készített "natúr" gyékényszőttesen, az ennek komfortját növelő, hűtőszekrényben előzetesen kellemesre hűtött sört nem a könnyűipar által előállított, a vegyipar által produkált hőszigetelő műanyaghabokkal működőképessé tett hűtőtáskában szállítjátok a helyszínre, hanem azt a Duna nagy vermekben eltárolt jegét hasznosítva állítjátok elő, és "natúr" lopótökbe töltve cipelitek magatokkal, haza pedig nem az építőipar által megkonstruált épületbe értek, ahol ti nem a kozmetikai (értsd: vegy-)ipar által előállított szappannal és samponnal mossátok le a testetekről a homokot, izzadtságot, na meg napolaj-maradékokat, hanem "natúr" sárból kézzel tapasztott kunyhóba érkeztek meg, ahol a csermely tiszta vizében "natúr" tisztálkodtok.
Tehát akkor, ha a meztelenségen kívül az égvilágon bármi egyebet másképp csináltok, mint 21. századi polgártársaitok...


 

[ugrás az előzményre]
rightnow#402015-08-28 13:51:07
Válasz a(z) 38. üzenetre:

Jah, hogy románok voltak! Így már érthető... minden tisztességes magyar ember tudja, hogy a románok a középkorból visszamaradt barbár hordák, így nem is kell többet mondanod, elég ha a sztori erősítésére beveted ezt a jól dekódolható utalást... (bizonyára ők voltak azok is, akik, mint említetted korábban, a "faszukat verték"...)

Szóval, azon túl, hogy én ilyen jellegű kérdésekben szeretek nem arra hagyatkozni, amit gondolok, hanem inkább abból alkotok véleményt, amit tapasztalok, egyezzünk ki abban, hogy a tapasztalataink gyökeresen eltérő képet mutatnak, és bár ezek a tapasztalatok egymással, úgy tűnik, kibékíthetetlenek, mindkettő egyidőben való igaz volta esetén is van pozitív konklúzió: bye-bye Debrecen, bye-bye Mórahalom, welcome Bükfürdő és welcome Visegrád...


[ugrás az előzményre]
naturistapar2#392015-08-28 11:33:58
Válasz a(z) 37. üzenetre:
Ez egy komoly értekezést is megérdemelne... Jelent már meg könyv ezen a címen: "Nudisták vagy naturisták"
Nagyon röviden: akiket itt emlegetnek, azok általában simán nudisták. Számukra lételem a kukkolás, ők általában nem is párral érkeznek ilyen helyekre. Illetve helyesbítek: párral, de általában az a pár is hímnemű...
A naturizmus ezzel szemben életforma. Egy vérbeli naturista nem azért megy a strandra, hogy kukkoljon, vagy mutogassa magát. Ő egyszerűen strandolni megy. És pontosan tudja, hogy kijönni a vízből vizes fürdőruhában, azt hagyni magadon megszáradni nem egészséges. Túl azon, hogy a műszálas fürdőruhák amúgy sem hatnak túl kellemesen a bőrre, főleg nem a szauna melegében... Az sem túl kellemes, amikor a medence klóros vizét hozzák be a fürdőruhában a szaunába, ahol pillanatokon belül a tüdődbe kerül.
Ennyit röviden az egészségi oldaláról.
A sokkal lényegesebb különbség a szemléletben van. Egy igazi naturistát érdekli a természet (és nem csak a láb között található erdőre vagy kiskertre gondolok... Érdekli a természet és óvja a természetet. Nem hagy szemetet a strandon maga után, nem töri le a faágakat, mert neki most valami miatt útban van, nem megy a tóba napolajosan, nem mossa a haját samponnal a tóban és még folytathatnám. Foglalkozik magával, a testével, az egészségével.
Persze, ahogy ezt előttem már említették senki se legyen álszent: egy szép testet mindenki megnéz, legyen az férfi, vagy nő. Ezt lehet kulturáltan is csinálni és akkor nem zavar senkit.
Órákig folytathatnám ezt a felsorolást, de nem hiszem, hogy most ez a cél. Talán ebből is lehetett érezni a különbséget.
Ja és még egy a végére: sokkal kellemesebb, lazább, nyugodtabb és felszabadultabb meztelenül úszni, napozni, szaunázni.

[ugrás az előzményre]
timi123#382015-08-28 08:36:30
Válasz a(z) 36. üzenetre:
Ha neked városi legenda, akkor gondold annak. Egyik szauna sem az osztrák határ közelében van. A csobbanómedencés bámészkodás Debrecenben volt, tele román delikvensekkel,a másik ominózus eset pedig Mórahalmon történt. Mórahalomra már évek óta járunk, elég kultúrált vendégkör van, ez az eset egyedi volt, se előtte, se utána nem tapasztaltam ilyet, ezért vágott mellbe. A szaunamester többször elmondta, hogy ő jobban szeret szeánszot tartani a naturista részlegen, mert sokkal kultúráltabb a társaság, mint a textiles részen. Akkor az egyszer beférkőzött a kultúrálatlanság...

[ugrás az előzményre]
rightnow#372015-08-28 01:39:28
Válasz a(z) 34. üzenetre:

Felvázolod ezt a lényegi különbséget a nudista, illetve a naturista fogalma közt? :-)

[ugrás az előzményre]
rightnow#362015-08-28 01:34:14
Válasz a(z) 35. üzenetre:
Nem tudom, lehet, hogy azok a nudiszaunák, ahol én megfordultam, túl közel voltak Ausztriához ezekhez a rémtörténetekhez, de azon túl, hogy középkorú krapekok kicsit látványosabban időzgetnek a közlekedőterekben lévő helyeken, mint amúgy tennék, semmi efféle nyílt ágyékbámulást nem tapasztaltam - és azok a nők sem, akikkel ott voltam. (Pláne "farokverést". Miva??? :-D )

Ez így első olvasásra kb. olyan urban legend ízű, mint hogy a strandon azért ne lehetne komfortosan toplessezni, mert minden pasi csorgó nyállal bámul. 

Francokat. :-) Az nyilván nem vita tárgya, hogy lopva lényegében minden pasi - én is - megnézi a körülötte lévő nők pucér melleit, de ez pont olyan ripszropsz módon történik, mint ahogy mi férfiak tök ugyanígy megnézzük a melltájékot szinte minden nőn ruhában is. Ehhez pedig, valljuk be, a nők majdhogynem serdülő koruk óta hozzá vannak szokva, a többségük lényegében észre sem veszi, illetve nem foglalkozik vele.


[ugrás az előzményre]
timi123#352015-08-20 13:40:45
A naturizmus szuper dolog, de amikor elmész egy naturista szaunába és a pasi csak a puncid bámulja és aztán veri a farkát, nah az nem naturizmus, hanem gusztustalanság. Vagy, amikor körbeülik a pasik a csobbanómedencét... :/ 
naturistapar2#342015-08-20 09:33:54
Válasz a(z) 33. üzenetre:
Az biztos, hogy rosszabb az idő, csak nem értem az összefüggést...
Ha rosszabb az idő, akkor talán többet ül az ember a gép előtt. Vagy rosszul gondolom?
De ne hagyjuk magunkat eltéríteni a tárgytól...
Továbbra is keresünk igazi naturistákat. Nem nudistákat, hanem naturistákat. Aki tudja, érzi a különbséget, az már közel áll az ismerkedéshez velünk...

[ugrás az előzményre]
pandora#332015-08-19 20:53:34
Válasz a(z) 32. üzenetre:

Csak elromlott az idő szerintem... :(

[ugrás az előzményre]

[1-60] [61-92]hirdetés
hirdetés
Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3121BDSM - extrém szexualitás

#dom10100dom10
Ajánlott szobák
#biszex_szoba125171Biszexuális vagy, be kell lépned!

#fredi50100Sopron - Győr-Szombathely kke.
Ajánlott szobák
#maszti_szoba1720Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba810Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba9170Meleg férfiak egymás között

#sexuality110Biszexuális és buzi/leszbikus férjek, feleségek

#sanya84100Szopnék Cegléden
Ajánlott szobák
#hetero_szoba66140Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.

#akos2120100diughatunk?
Ajánlott szobák
#profi_csajok2020Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik400Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba5030Transzszexuális csevegő

#nono-trans100A . Nono-trans / Transzvesztita saját szobája !

hirdetésA felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.