Simple vásárlói tájékoztató


hirdetés

hirdetés
Miértek és nem miértek, sub és slave

itt vagy: Eropolis > BDSM negyed > Blog > ducinyuszi > 125

hirdetés
Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


ducinyuszi blogja


Nyuszi, aki nem is annyira nyuszi…
..... avagy egy öntudatos mazosub feljegyzései :)

Pár éve egy fórumon olvastam ezt a leírás. Ennél találóbban és pontosabban nem is lehetne jellemezni egy igazi subot. :)
	
"A könyveket olvasva az emberben az a kép alakulhat ki a szubokról, hogy beléjük van kódolva az „Igen, Uram”, „Köszönöm Uram”, „Hálás vagyok amiért, méltóztatsz rám fordítani a figyelmedet.” A valóság azonban kicsit más. A szub bizony időnként dühös lesz és ellenszegül. 

Kiváló mércéje egy dom felkészültségének, hogy számít-e erre, vagy csupán internetes domként, álmodozóként állandó rajongást, udvariasságot és engedelmességet vár - bármiféle keresztkérdés nélkül. Utóbbi esetben semmit nem tud arról, hogy hogyan is néz ki egy valódi, hosszú távú, fizikai D/s viszony.

A jó szubmisszívek erős, önálló gondolkodású, öntudatos lányok. Szeretik, ha megfosztják őket önrendelkezésüktől. Beleborzonganak annak gondolatába, hogy egy olyan erő töri be őket, amely nagyobb annál, mint aminek ellent tudnának állni. De nem fognak azonnal, feltétel nélkül, teljes erőbedobással és örömmel behódolni. Ezt csak némi harc, nyafogás, felháborodás, duzzogás és vergődés árán lehet elérni. Sokaknak vágják a fejéhez, hogy nem „igazi szubmisszívek”. De erre csak az lehet a válasz: „De igen, csak épp nem te vagy az a Dom, aki elbírna velem.”

Egy szub felheccel, próbára tesz, és küzd. Aztán veszít – felfedve, hogy igazából pont ez volt a cél mindvégig. Képesnek kell lennünk átlátni a dühön és a visszautasításon, és tudni, hogy amit teszünk az pontosan az, amire vágyik. És lesz egy pillanat, amikor az egész hirtelen Páli fordulatot vesz. Az ellenállás engedelmességgé válik, a gyűlölet szeretetté a fájdalom pedig… Nos, a fájdalom talán pont nem jó példa.

Ne utasíts el egy szubot, amiért kiakad. Mutasd meg neki, hogy a te nagybetűs akaratod erősebb, mint a türelmetlensége, és hogy te jobban tudod mire van szüksége, mint ő maga.

Alá akarja vetni magát az akaratodnak. Csak kíváncsi, hogy méltó vagy-e rá.”


« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »
Miértek és nem miértek, sub és slave
#125 2021-09-07 06:04:27
10 éve vagyok a BDSM világában. Eleinte csak kapkodtam a fejem a „szakkifejezések” között, mára mondhatni kitisztult a kép. 

Előtte én is vanilla kapcsolatban éltem, mint az emberek többsége. Jól-rosszul. De mindig volt bennem egy hiányérzet, hogy a dolog nem teljes, hogy hiányzik belőle „valami”. Véletlenek játéka, hogy rátaláltam a BDSM-re, és benne önmagamra, de örökké hálás leszek érte. :) 

A BDSM kapcsolatok sem egyformák. Ahány Dom, annyi féle sub. A nehézsége abban rejlik, hogy a szokásos emberi értékeken és szexuális egyezésen túl, itt még a BDSM-ben is egyezni kell a két embernek, ez pedig nem egyszerű. Nem tudom megszámolni hány férfival beszélgettem, de biztosan hatalmas szám jönne ki, ha lenne erről statisztika. :D Egyértelmű, hogy vannak a „vérbeli” BDSM-esek, akik ezt beviszik a kapcsolatba is, vannak a „műkedvelők”, akik csupán a szexuális játékokból válogatnak egy-egy elemet és vannak a "tescos" domok. De még a „vérbeli” BDSM-esek között is hatalmas a szórás, hogy ki mit kedvel, hogy képzeli a kapcsolatot. Egyfajta svédasztal, ahonnan mindenki azt veszi el, és azzal lakik jól, ami számára vonzó, izgató, amit szeret. 

Sokszor megkapom a kérdést, hogy ilyen-olyan-amolyan adottságokkal miért nem találtam meg még akit keresek. :D Ennek sok oka van természetesen.

Ahogy korábban írtam, két éve nem is nagyon jöttem fel az oldalra sem, mert valahogy azt éreztem, most inkább befelé élnék. No meg igazság szerint annyira jól éreztem magamat egyedül, hogy nem is éreztem hiányát ennek. Hogy most mi változott? Nem sok minden, a belső világom rendben van, ma is remekül vagyok a bőrömben, sőt jobban, mint valaha, egész vagyok, a lelkem régi sebei behegedtek, béke és harmónia van bennem. Valószínűleg pont ezért éreztem úgy, ideje nyitnom egy kis ajtót az életemben, hogy bejöhessen, akinek bent van a helye… Hogy felforgassa azt, kiforgasson a sarkaimból :D, majd miután akkora kupit és káoszt csinált, kéz a kézben mehessünk tovább a közös utunkon.  :vigyor: 

A másik ok pedig amit fentebb is írtam: a BDSM kapcsolat olyan sokrétű egyezést kíván, ami (már csak logikusan belegondolva is) nehezebbé teszi a dolgot. Egy jóval kisebb létszámú csoportból kell megtalálni azt az egyetlen embert, akivel minden passzol. Lehet, a lottó ötöst könnyebb megnyerni, mint ezt az embert megtalálni… :D :D :D

Ebben a kérdésben viszont mindig felmerül, hogy sub vagy slave vagyok. Mert bizony van közötte különbség! Sok férfi úgy gondolja a kettő között egyenlőségjel van. Nos ők elsősorban a „műkedvelők” vagy „tescos” domok közül kerülnek ki általában, akik valójában nem tudják merre van az arra. 

*Mert minden slave sub, de nem minden sub slave!
*
A slave valójában a szolga. Nyilván sok egyezőség van a sub és a slave szerepek között, de a legnagyobb különbség, hogy a szolga az, akinek semmiféle beleszólása, véleménye, önálló akarata nem lehet a dolgok alakulásába, ott totális a kontroll!
 
A DS kapcsolat elején a a Domnak és a subnak meg kell beszélni mindent, hogy mibe egyezik bele a sub, hol vannak a kemény vagy a lágy határok. A szolgának ugyanakkor abba kell beleegyeznie, hogy többet nem kell beleegyeznie semmibe, mert nem ő dönt, totálisan átadja az irányítást az élete, a sorsa felett a Domnak. 

Szolgaként például a Dom határozza meg, hogy mit vegyen fel, hogyan öltözzön, mit csinálnak egész nap, mit egyen, mikor beszélhet, stb. Ilyenkor jönnek azok a megszólítások a Dom felé, mint pl. Mester, Lord, Sir, Dom, Domina, Úrnő, stb. Totális kontroll! 

Nagyon fontos, hogy nem a domináns, hanem a szubmisszív fél az, aki dönt arról, hogy szolgaként akar abban a kapcsolatban lenni! Előfordulhat természetesen, hogy ehhez még tanulnia kell, ez esetben a Dom az akinek a feladata megtanítani őt erre. 

Mindezek figyelembevételével egyértelmű, hogy én sub vagyok, de nem slave. Akit, mint Makrancos Katát, meg kell szelidíteni, hogy átadjam magam a Férfinak, a Domnak. Az a Nő, az a sub, akihez nem vezet könnyű út. De semmi sem lehetetlen. :P 
Annak a Férfinak, akivel a hülyeségeink kompatibilisek egymással.
Akivel úgy vagyunk, mint a borsó meg a héja.
Akivel fél szavakból is...
Akivel befejezzük egymás gondolatait. A
kivel a csend is hangos. 
Aki elég bátor, hogy kétségek nélkül fogja a kezem és ne engedje el. 
Nos amikor ez az Úriember kopogtat, akkor okafogyottá válik az ittlétem is. :) Türelmes vagyok, nem sietek sehova, ráérek, hogy megvárjam azt, aki miatt érdemes volt várni. 

Sokat akarok? Igen! 
Sokat adok! 

"Egy érett lelkű nő még a testét sem adja oda bárkinek. A lelkéről nem is szólva. Az odaadásnak csakis akkor van értelme, ha az növeli önmagunk és mások értékét.
Ha "felfelé" történik. 
Ha az élet gazdagodik általa. 
És megmenekül... És megszépül. És megnemesedik... Ő is... Én is..."
(Müller Péter) 

2 hozzászólás |

Hozzászólások

ducinyuszi#125#2 2021-09-08 21:03:36
#pandora: Nagyon nevetek.  :D  :D  :D 

Akkor sikerült maradandót alkotnom, ez igazán büszkévé tesz! Királylány vagyok, na!  :vigyor:  :pirul:  :D  Használd egészséggel továbbra is! :)

Áh a tescos a legrosszabb kategória. Aki valaha valahol olvasott/hallott/látott valami BDSM-et, és azt gondolja, hogy ez mekkora királyság, mert semmit sem kell tennie azért, hogy megkapja a nőt, mert a sub egy agyatlan nő, aki lélegzetvisszafojtva várja, hogy Őfelsége A Nagy Tescos Dom megmondja, hogy mit akar. Pedig tudjuk jól, hogy emögött milyen komoly lelki, szellemi, érzelmi munka van. Hogy bizony egy DS kapcsolat kialakulása jóval több idő, energia, belefektetett munka. És bizony egy bizonyos szintű intelligencia is elengedhetetlen hozzá... :P :) 

pandora#125#1 2021-09-08 00:27:22
A tescós dom kifejezésed túlélte a távolléted. Évek óta aktívan használom mint kifejezést, most eszembe jutott hogy ezt a szót tőled tanultam. :D
Annyira plasztikus, máshogy ki sem lehetne fejezni röviden azt a férfi típust, aki felháborodással vegyes sértődéssel fogadja, ha miután azt írja egy nőnek, hogy ő Dom, és akkor most legyen alázatos vele és amúgy mélytorkoztatni szeret, a nő elküldi egy melegebb éghajlatú vidékre. :D :D

Áh...rengeteg tescósdom van errefelé, a tescósdom örök, mint az árvizek, jégesők, szúnyoginváziók. :Dhirdetés
hirdetés
Ajánlott szobák
#bdsm_szoba1310BDSM - extrém szexualitás
Ajánlott szobák
#biszex_szoba3951Biszexuális vagy, be kell lépned!
Ajánlott szobák
#maszti_szoba1020Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba210Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba1810Meleg férfiak egymás között

#zso06200wc-d lennék Dunántúli bi/meleg pervi ffiak
Ajánlott szobák
#hetero_szoba1610Heteroszexuális vadászterület, meleg és biszex mentes övezet.
Ajánlott szobák
#profi_csajok910Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik100Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba920Transzszexuális csevegő

hirdetésA felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.